Ulike kurs og programmering

Utvalgt bilde Ulike kurs og programmering - Ulike kurs og programmering

Noe av det aller gøyeste med programmering, er at det finnes så mange ulike programmeringsspråk og ikke minst kurs man kan delta på. I denne artikkelen skal vi gå inn på hva som kan passe for deg! Så hvis dette er noe du er interessert i å lære mer om les videre!

Legg ut bilde Ulike kurs og programmering Hvor begynner jeg - Ulike kurs og programmering

Hvor begynner jeg?

Du har nok noen favorittspill eller favorittprogrammer på din datamaskin. Det du fort finner ut er at de er skrevet i et programmeringsspråk. Kanskje du kan finne ut av hva slags programmeringsspråk disse er skrevet i?

Når du har funnet ut av dette, kan du begynne å lære dem. Det vil selvsagt være en fordel hvis du har et programmeringskurs i bunnen, slik at du får den grunnleggende informasjonen du trenger. Det finnes overveldende mange kurs på nett, men vi er sikre på at du greier å finne noen som passer for ditt nivå.

Legg ut bilde Ulike kurs og programmering Hva vil du oppna - Ulike kurs og programmering

Hva vil du oppnå?

Det finnes både front end og back end programmering. Dette betyr at du enten jobber (veldig forenklet) jobber med lagring av data og databaser (back end) eller at du jobber med hvordan nettsiden ser ut og hvordan den brukes (front end).

Dette er noe du må finne ut av selv, altså hva du vil jobbe med. Du kan kombinere begge, men det er best å fokusere på en god base før du begir deg ut på større eventyr. Sjekk ut gamle programvarer for å finne ut hvordan ting har endret seg gjennom tidene.

Så hvis du vil lage kule nettsider og prøve deg på dette, kan front end være noe for deg. Eller kanskje du vil prøve å finne på noe helt nytt som dette?

Hvis du er mer opptatt av informasjon og data så kan back end være noe for deg. Det kommer rett og slett an på hva det er du ønsker å oppnå. Mulighetene er enormt mange og du vet selv hva som passer dine interesser best!

Det å melde seg på kurs, er det absolutt beste du kan gjøre. Rett og slett fordi du fort vil skjønne om programmering er noe for deg.